Eerste graad - LATIJN  terug naar overzicht
EERSTE GRAAD

Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden in een nieuwe school.

De grootste groep leerlingen start met een eerste leerjaar A. Alle leerlingen krijgen er dezelfde basisvorming met hetzelfde leerplan voor elk vak. Voor deze gemeenschappelijke vakken wordt dezelfde basisleerstof gegeven aan alle leerlingen. De uitdieping van de leerstof verschilt naargelang van de klasgroep. Maar niet iedereen heeft dezelfde interesses of dezelfde capaciteiten. Daarom voorzien we ook nog een aantal lesuren specifiek voor de gekozen opties: Latijn, moderne, handel, sociaal technische vorming (STV), nijverheidstechnieken (AT)
LATIJN

Ben je sterk in taal? Hou je van geschiedenis en sterke verhalen? Dan is de richting Latijn vast iets voor jou!
Het vak biedt je immers een boeiende mix van taal en cultuur. Je leert Latijnse opschriften en teksten vertalen, hoe de oude Romeinen leefden en je maakt kennis met het Griekse alfabet. Je verdiept je in de wereld van goden en godinnen en de mysterieuze mythologie. Latijn studeren vraagt wel wat geheugenwerk en doorzettingsvermogen. Maar met een positieve studiehouding en een dosis nieuwsgierigheid kom je al heel ver!
 
Vakken 1e jaar 2e jaar
Godsdienst 2 2
Nederlands 5 4 (a)
Frans 4 4
Engels - 2
Wiskunde 4 5
Aardrijkskunde 2 1
Natuurwetenschappen 2 1
Geschiedenis 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Plastische opvoeding 2 -
Techniek 2 2
Techniek/STEM-project 3 2
Wetenschappelijk Werk/ STEM-project - 1
Latijn 4 (b) 5
Totaal 32 32


(a) Nederlands-plus: vrijwillig kan men een extra uur Nederlands volgen. (In totaal krijg je dan 5 uur Nederlands in de week)
(b) Latijn-plus: vrijwillig kan men een extra uur Latijn volgen. (In totaal krijg je dan 5 uur Latijn in de week)

  Download de infofiche


  Download de infofiche 2