Eerste graad - Sociaal Technische Vorming  terug naar overzicht
EERSTE GRAAD

Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden in een nieuwe school.

De grootste groep leerlingen start met een eerste leerjaar A. Alle leerlingen krijgen er dezelfde basisvorming met hetzelfde leerplan voor elk vak. Voor deze gemeenschappelijke vakken wordt dezelfde basisleerstof gegeven aan alle leerlingen. De uitdieping van de leerstof verschilt naargelang van de klasgroep. Maar niet iedereen heeft dezelfde interesses of dezelfde capaciteiten. Daarom voorzien we ook nog een aantal lesuren specifiek voor de gekozen opties: Latijn, moderne, handel, sociaal technische vorming (STV), nijverheidstechnieken (AT)
Sociaal Technische Vorming

STV staat voor sociaal technische vorming.

"Een leuke, creatieve richting met veel afwisseling, voldoende leerstof die qua moeilijkheidsgraad goed meevalt en goeie vooruitzichten voor wat ik later wil worden."

Op die manier omschrijft een leerling van het eerste jaar van de eerste graad de richting STV.
Al die verwachtingen worden meer dan voldoende ingelost.
Vooral het sociale van de richting, het zelfstandig mogen werken en de zeer praktisch gerichte vakken waarin creativiteit en persoonlijkheid duidelijk aan bod komen maken van STV een gedroomde studierichting voor iedereen die een toekomst in de zachte sector of in een pedagogische richting uit wil bouwen.
 
Vakken 1e jaar 2e jaar
Godsdienst 2 2
Nederlands 5 4
Frans 4 3
Engels - 2
Wiskunde 4 4
Aardrijkskunde 2 1
Natuurwetenschappen 2 1
Geschiedenis 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Plastische opvoeding 2 1
Techniek 2 2
ICT (informatica) 1 2
Creatie en vormgeving 2 -
Sociale en technische vorming 2 7
Totaal 32 34

  Download de infofiche


  Download de infofiche 2