Quiz slimste IHKA'er terug naar overzicht
Geplaatst op maandag 7 januari 2019

Jarne Devroe (5WEWI) met een score van 56/75 (74,6%). Hij had een hele straat voorsprong op Ward Vandenbunder (6ECMT), die 47/75 haalde. De derde podiumstek ging naar Adriaan Talloen (6STWA), die 43/75 wist te scoren. De winnaars gingen naar huis met respectievelijk vier, twee en één bioscoopticket.

Ronde 1, een royaltyronde, leverde een solo op voor Laurent Ghekiere. Hij herkende als enige de Winkler Prins Encyclopedie.

Ronde 2, een getallenronde, leverde een solo op voor Jarne Devroe. Hij was de enige die de wapenspreuk van België kent: eendracht maakt macht!

Ronde 3, een actuaronde, leverde twee solo's op voor Jarne Devroe. Hij haalde hier trouwens als enige een 6/6. Hij wist als enige dat er een bruginstorting plaatsvond in Genua en kende de overleden Walter Capiau.

Ronde 4, de supperronde, leverde Jarne Devroe opnieuw een monsterscore op van 19/24. Hij scoorde al zijn driepunter. Opnieuw een solo voor Jarne: hij kende als enige het paneel van de Rechtvaardige Rechters.

Ronde 5, een religieuze ronde, leverde Wouter Tack een solo op met Janine Bischops. Jarne Scoorde ook alweer een solo door Soeur Sourire te kennen.

Ronde 6, een sombere ronde, leverde enkel een quizmaster-solo op. Niemand kon de zwarte link leggen en kon dus op de schilder Renoir komen.

Ronde 7, een timmermansronde, leverde geen solo op. Pieter Timmers en plankgas bleken wel moeilijke antwoorden te zijn.

Ronde 8, een ronde met celebs verwerkt in een klassiek schilderij, bleek behalve voor Jarne en Ward Vandenbunder een moeilijke ronde te zijn. Hier was er een solo voor Ward, hij herkende Orlando Bloom, en voor Delvechia Ferdinande, die als enige Nicole Kidman kon thuisbrengen.

Ronde 9, een ronde met liedjes die in nu in reclame gebruikt worden, leverde een solo voor Sofie Verbeke op. Zij herkende als enige de reclame van Coca Cola Light in de muziek van Etta James.

Nogmaals bedankt aan alle medewerkers om opnieuw voor een geslaagde editie van de quiz te zorgen!