Een vernieuwde eerste graad: werken aan jouw toekomstDe H. Kindsheid stelt graag de vernieuwde eerste graad voor, maar weet dat het belangrijkste vooral niet verandert:
de H. Kindsheid blijft jouw zesjarige school waar elke naam een gezicht wordt!

 


> Ontdek ook in bovenstaande film ons aanbod!
> Doorblader onze brochure
 

Wat we voor jou willen bereiken in de eerste graad? Heel eenvoudig, we willen jouw talenten ontdekken en laten groeien

Hoe we dat doen in Ardooie?Uiteraard krijg je een stevige algemene vorming.
We willen zoveel mogelijk leerrendement voor ELKE leerling.
Iedereen kan dan ook bij ons terecht: van theoretische bolleboos tot praktische doener. 

Maar daarnaast bieden we jou de fantastische kans om op basis van je interesses en talenten een verrijkend keuzepakket te kiezen.
Je vindt zeker iets dat helemaal bij je past: van verdieping in wiskunde, Frans of wetenschappen, verkenning van economie, techniek en technologie tot voeding, creatie en sociale keuzes.

ALGEMENE VORMING: UITDAGEND VOOR ELKE LEERLING!

De algemene vorming bestaat in het eerste jaar uit 28 en in het tweede jaar uit 25 lestijden.In de H. Kindsheid bieden we de algemene vorming (28 uur per week) in de eerste en in het tweede jaar op drie niveaus aan. We noemen ze A Extra, A Accent en A Algemeen. 
 
Wanneer je komt inschrijven, dan houden wij een intakegesprek waarbij we samen met je ouders nagaan waarin jij goed bent, hoe je studeert en wat jou boeit. We bekijken ook je baso-fiche. Met al deze info kiezen we samen de juiste groep voor jou. Je zit dan ook samen voor de algemene vakken met leerlingen met eenzelfde profiel. 
Zo kan dus zowat iedereen terecht in de H. Kindsheid. Wie geen getuigschrift basisonderwijs behaald heeft, kan starten in de B-stroom in een andere school van de scholengroep Sint-Michiel.


 
Meer uitleg over de algemene vorming vind je op een speciale pagina.

Test met onze profieltester welk profiel het beste bij jou past.

VERRIJKENDE KEUZE: GROEIEN IN TALENT


Leerlingen krijgen in de eerste graad alle kansen om hun om talenten, interesses en de vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen.

In het eerste jaar kan je heel wat verkennen of de algemene vorming verdiepen.

In het tweede jaar kies je dan een basisoptie die al wat meer richtinggevend is voor je studiekeuze van de tweede en derde graad.

EERSTE JAAR: verrijkende keuze (4 uur per week)

Aan de hand van hun interesses kunnen leerlingen een keuzepakket van 4 uur samenstellen. Leerlingen kiezen voor verrijking speciaal op hun maat en voor keuzes die hen echt boeien.


Ben je sterk in taal? Hou je van geschiedenis en sterke verhalen? Dan is de optie Latijn vast iets voor jou!

Het vak biedt je immers een boeiende mix van taal en cultuur. Je leert Latijnse opschriften en teksten vertalen, hoe de oude Romeinen leefden en je maakt kennis met het Griekse alfabet. Je verdiept je in de wereld van goden en godinnen en de mysterieuze mythologie.

Latijn studeren vraagt wel wat geheugenwerk en doorzettingsvermogen. Maar met een positieve studiehouding en een dosis nieuwsgierigheid kom je al heel ver!

Je kan je algemene vorming combineren met een keuze uit ons ruime aanbod aan meer theoretische en praktische keuzepakketten. Zo willen de vorming voor elke leerling verrijken. Je kan kiezen voor wat meer Frans, wetenschappen, wiskunde of technische of sociale vakken verkennen. Op die manier ontdek je zonder twijfel nieuwe horizonten en kan je in het tweede jaar een goede overwogen keuze voor een basisoptie maken.

Per semester kies je twee verschillende pakketten die we twee uur per week aanbieden. Je kan dus in totaal vier keuzes maken. 

Ontdek hieronder onze verrijkende keuzemogelijkheden, waarvan sommige in twee semester en andere in één semester georganiseerd worden. Klik op de tekening en je ontdekt wat de modules precies inhouden.

IN HET TWEEDE JAAR: basisoptie (5 uur per week)